Equinor utsetter havvindparken Trollvind på ubestemt tid. NRK skriver at prosjektet skrinlegges. Hvis fornybarprosjekter blir for dyre heter det at de blir «utsatt», det er politisk mer spiselig.

Equinor er statlig og det er politisk beklemmende for regjeringen at nok et fornybarprosjekt må skrinlegges. Det kan få ringvirkninger.

– Dessverre ser vi ikke lenger noen mulighet til å levere på vårt opprinnelige initiativ med å ha en flytende havvindpark i drift i god tid før 2030, sier leder Siri Espedal Kindem for Fornybar i Norge i Equinor.

Da Equinor i fjor lanserte Trollvind, var målet en investeringsbeslutning i 2023 og byggestart i 2027. Allerede i april ble disse planene utsatt. Vindturbinene på Trollfeltet skulle levere strøm til Kollsnes – som både skulle gi lavere priser i bergensområdet og bidra til å elektrifisere oljeplattformene.

Equinor skriver i pressemeldingen at det er kraftig økende kostnader i hele verdikjeden, og at det derfor er umulig å realisere prosjektet uten noen form for støtte. I tillegg vil teknologi som lå til grunn for konseptet, ikke være tilgjengelig som planlagt. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.