Sveinung Rotevatn (V) beskriver opprørsstemning i salen under Eurovision-finalen da Sverige vant mot folkets vilje. – Nå må juryordningen legges ned, sier han.

Rotevatn er litt av en figur. Da han var statssekretær i Klima- og miljødepartementet støttet han boikotten av annonser til Resett som ble krevd av radikale Twitter-venstre.

– Stemningen i salen var det jeg kaller en opprørsstemning. Folk var sinte og irritert. Og ga tydelig uttrykk for det, sier Rotevatn til NTB.

Hvem bryr seg om Eurovision, som har vært et makabert LBTQ-sirkus i mange år?

Rotevatn dro helt til Liverpool for å være tilstede under denne kulturelle begivenheten. Det hadde vært interessant å få vite hvem som betalte for reisen.

I likhet med mange andre, reagerer han sterkt på at Sverige ble utropt til vinner, til tross for at Finland fikk klart flest stemmer fra folket. Jurystemmene ble avgjørende.

– Jeg tror aldri det har skjedd før at en låt har vunnet Eurovision uten at et eneste land mente det var den beste låten, sier Rotevatn.

At svenske jenter gjengvoldtas og uskyldige barn blir drept i skyteepisoder? Dette har jeg aldri hørt Rotevatn snakke om. MGP er liksom mer viktig enn barns liv, virker det som.

Men når Sverige leverer en tilpasset ordning for å vinne MGP, så reagerer Rotevatn.

– Sverige kommer med en låt som er spesialtilpasset for å sanke jurystemmer. Jeg tror det var kynismen i det hele som gjorde at folk ble så irritert.

– Mange har vært irritert på juryen før, og det har skjedd før at noen har vunnet uten å ha flest stemmer fra folket. Men i går var det så enormt stor forskjell i antall stemmer.

Men who cares liksom? MGP er en såkalt konkurranse i musikk som sjelden inneholder noe særlig god musikk. Det er homo/LGBTQ-bevegelsens fyrtårn. Nå er det plutselig politikk for 1. nestleder i Venstre.

Hvorfor ikke fokusere på latterlig høye energipriser, dyrere mat, en krone som mister sin verdi og et forsvar i totalt forfall?

Slik skal man sørge for at Venstre parkeres under sperregrensen.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.