Selv om noen advarer mot utviklingen er kunstig intelligens (KI) på full fart inn i vår hverdag. Teknologiselskaper konkurrerer nå om å bruke kunstig intelligens i alt fra treningsstudioer til biler.

En ny datingapp vil benytte KI til å lage en samtalerobot som skal etterligne brukernes interesser og personlighet.

I stedet for å starte en samtale direkte med en potensiell partner kan man først kommunisere indirekte via kunstig intelligens. Brukerne vil få en samtalerobot som lærer mer om dem og imiterer dem bedre jo mer de bruker den. To potensielle partnere kan så først kommunisere indirekte via hver sin samtalerobot for å se om de passer sammen.

Teaser AI vil lansere sitt nye datingprogram på App Store hos Apple seinere i mai. Firmaet hevder selv at deres nye teknologi vil føre til mindre småprat og flere møter. De håper også at deres app kan redusere såkalt ghosting, altså at personer avbryter all kontakt uten å oppgi noen forklaring.

Skeptikere finnes selvsagt. Mange mennesker synes at dating allerede er komplisert nok. Vil dating bli enklere ved å kommunisere via en robot?

Toppforsker slutter i Google og advarer mot kunstig intelligens

Google lanserer ny tekstrobot

G7-landene enige om regulering av kunstig intelligens

Kunstig intelligens vet alt og vil fortelle deg hva du skal mene

Ny form for svindel: Kunstig intelligens kopierer din stemme

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.