Tyskland rystes nok en gang av brutal knivvold. En mann identifisert som Berhan S gikk inn på en protestantisk skole i Berlin og knivstukket to jenter, som nesten døde av skadene.

Berhan S klättrade över ett staket till en skola på Mainzer Strasse i stadsdelen Neukölln i Berlin och började hugga de två flickorna, sju och åtta år gamla, flera gånger med en kniv.

De to jentene, som er elever ved skolen, ble nesten drept, ifølge Fria Tider. Gjerningsmannen skal ifølge lokalt politi kost seg med en sigarett utenfor skolen før han angrep jentene som spilte bordtennis på skolegården.

Etter angrepet ble han værende til politiet kom og pågrep han, mens jentene var døden nær.

Berhan är ett vanligt namn i Mellanöstern, men den tyska polisen är notorisk för att systematiskt mörklägga våldsbrottslingars etniska bakgrund.

Trots detta har det de senaste åren framkommit att afghaner och andra invandrare från Mellanöstern och Afrika har legat bakom ett mycket stort antal knivattacker i Tyskland.

Bara i delstaten Nordrhein-Westfalen begås över 4.000 knivattacker per år. På fredagen debatterades frågan i delstatsparlamentet. Den socialdemokratiska ledamoten Andreas Bialas förklarade fenomenet med att det finns «socialt utsatta personer» som behöver stöd.

Kun «høyreekstremister» fra AfD finner grunn til å kritisere tyske myndigheter.

Det invandringskritiska partiet AFD:s ledamot Markus Wagner riktade dock hård kritik mot politikerkollegorna och pekade på att det hela till stor del är ett illegalt invandrarproblem.

– Det är ofta samma mönster. En invandrare utan rätt att stanna, som lever på bidrag, sade han enligt Remix News.

Som i mange andre europeiske land så skjules identiteten hvis voldsmennene har innvandrerbakgrunn. Dette gjelder for de aller fleste knivangrepene, gjengvoldtektene og terrorangrepene.

Alle disse beskriver gjerne som «sosialt utsatte personer», men i praksis er det de som utsetter det sosiale miljøet for vold, angst og splittelse.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.