Som følge av økende gjengvold og politisk og økonomisk krise er Haiti på randen av en avgrunn, sier FNs menneskerettssjef Volker Turk.

Turk gjentok en appell til FNs sikkerhetsråd om øyeblikkelig internasjonal intervensjon i Haiti. FN mener det internasjonale samfunn må sende en spesialstyrke som kan hjelpe Haitis eget politi gjenopprette lov og orden.

– Statens totale mangel på evne til å opprettholde menneskerettighetene har fullstendig undergravet befolkningens tillit, sa Turk og la til at han besøkte landet i februar og konstaterte at det svever over avgrunnen.

Haiti, som er det fattigste landet på den vestlige halvkule, er inne i en dyp krise siden president Jovenel Moïse ble drept i juli 2021. Voldelige bander har nå kontroll over størsteparten av hovedstaden Port-au-Prince.

Turk sa den sosiale kontrakten i landet har kollapset, og at lovløsheten i landet er en menneskerettighetskrise som krever et robust svar.

Haiti: Kriminelle gjenger tar over hovedstaden

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.