Arsenal leverte en uttrykkelig advarsel om at de fortsatt er seriøse tittelkandidater da de utklasset Chelsea på Emirates Stadium og returnerte til toppen av Premier League.

The Gunners hadde gått fire ligakamper uten seier og ble kraftig slått sist mot regjerende mester Manchester City, som erstattet dem på toppen med seier over Fulham på søndag.

Arsenal svarte med å produsere en fantastisk første omgang, og de gikk opp i en 3-0-ledelse etter 34 minutter takket være to fantastiske scoringer av kaptein Martin Ødegaard og en scoring av Gabriel Jesus.

Chelsea, som gikk på sitt sjette strake tap under midlertidig manager Frank Lampard, kunne takke keeper Kepa Arrizabalaga for at det ikke ble enda mer pinlig, og reduserte til og med ved Noni Madueke.

Arsenal var imidlertid aldri i alvorlig fare og er nå to poeng foran City etter å ha spilt to kamper mer enn sine tittelrivaler, skriver BBC.

The Gunners har blitt urettferdig merket som «chokers» av noen etter den siste serien av kamper hvor de mistet tomålsledelser mot Liverpool og West Ham United, spilte uavgjort hjemme mot Southampton og ble overmannet med 4-1 mot City.

Arsenal har bidratt med en enestående innsats denne sesongen, har gjort tittelkampen til en seriøs konkurranse og har levert en fest av attraktiv angrepsfotball underveis.

Mikel Artetas lag ble hjulpet av en virkelig forferdelig første omgang av Chelsea, der Arsenal var raskere, viste mer intensitet og kjørte London-rivalene i senk med kvaliteten på spillet sitt.

Martin Ødegaard omfavnes etter å ha gitt Arsenal føringen i hjemmekampen mot Chelsea. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Arsenal var fulle av selvtillit, men de vil være litt skuffet over at de ikke økte uttellingen etter pause og også tillot Chelsea å gi seg selv et ørlite håp med et mål.

Det vil også være bekymring over en skade på forsvarer Gabriel, som kjempet videre etter å ha fått en smell da Madueke scoret Chelseas trøstemål; han måtte til slutt gå av banen.

I alle andre henseender var dette imidlertid en svært tilfredsstillende kveld for Arteta og hans spillere.

Noe råttent i hjertet av Chelsea

Lampards retur til Chelsea har blitt til et mareritt i det som allerede var en sesong med elendighet under det kaotiske eierskapet til Todd Boehly og Behdad Eghbali.

Chelseas spill, spesielt i de første 45 minuttene, var feigt og elendig og mer enn antydet at det er noe dypt forankret og råttent i hjertet av klubben.

Mangelen på innsats vil føles som et nytt lavmål for Chelsea-fans, som har lidd så mye denne sesongen.

Chelseas manager Frank Lampard opplever et mareritt som midlertidig manager for klubben, og har ingen høy stjerne for tiden. Foto: AP /Kin Cheung

Lampards beslutning om å starte med tidligere Arsenal-spiss Pierre-Emerick Aubameyang var mislykket; han hadde bare ni ballberøringer – hvorav fire var avspark – før han ble byttet ut i pausen.

Hvis Lampard trodde at hans korte opphold i Chelsea var en sjanse til å bevise at han er bedre enn han så ut da han ble sparket av Everton og at han kunne bane vei for nye muligheter, har det definitivt ikke blitt slik. Han lider nå av en alvorlig omdømmeskade, og kan neppe regne med noen ny jobb i Premier League med det første.

Raheem Sterlings kamper er symbolsk for hvordan Boehlys dyre kjøp ikke har klart å levere, og det var ingen overraskelse da han ble erstattet.

Chelsea, som nå ligger på 12. plass, er et lag som tilsynelatende mangler struktur og spilleplan.

Og supporterne, som håpet at sjansen til å hindre Arsenals tittelutfordring i et London-derby og endelig kunne fyre opp sine underpresterende stjerner, følte seg forrådt av nok en forferdelig oppvisning.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.