Document skrev torsdag om en ny filtreringsmulighet på hotels.com, en tjeneste for reservasjon av hotellrom via internett. 

Homo-vennlige overnattingssteder

Tidligere har du kunnet krysse av for familievennlighet og forretningsreisende. Det nye filteret har med seksuelle preferanser å gjøre, men gjelder kun LHBTQ-kategorien, hetero-vennlige hoteller er så langt ingen egen kategori. 

Homofile har allerede spesialiserte nettsteder for homo-vennlige overnattingssteder. De har i tillegg flust opp av sosiale tjenester som hjelper dem å finne små overnattings-perler. 

Preferanser i sengehalmen

Min kone og jeg har en liten treroms leilighet som vi leier ut på korttidsbasis. Det har gitt oss vennskap og bekjentskap med mennesker fra hele verden, tykke og tynne, høye og lave, pene og varianter av pen. 

De er stort sett alle sympatiske og forventningsfulle når de ankommer og vi spør ikke om hva de befatter seg med i sengehalmen, men vi er klar over at mennesker flest kan tape noe kontroll under seksuell opphisselse. Det ville allikevel bryte med almindelig folkeskikk å be om opplysninger om gjestenes preferanser for aktivitet knyttet til reproduksjonsakten. 

Tilfeldigheter?

Grunnen til at vi følger opp Documents artikkel om filtrering av LHBTQ-vennlige hoteller, er at vi i en periode ble listet som nettopp det, LHBTQ-vennlig.

Hotels.com med spesiell filtreringsmulighet: LHBTQ-vennlig

Det startet med at et homofilt par booket leiligheten. Efter dem kom det en strøm av homser, lesber og bokstavfolk. Vi fant det påfallende, men avskrev det først som tilfeldigheter. 

Før vi går videre kan det være greit å ha sagt at vi er nøytral til folks seksuelle, politiske, religiøse, etc. preferanser så lenge de oppfører seg som folk.

Søte homoer

Da det begynte å dukke opp kjøleskapsmagneter som viste til erotiske nettsteder, trakk vi den konklusjon at bokstavfolket måtte ha anbefalt oss i lukkede grupper på nettet – og det gjorde ikke oss noe, det er butikk vi driver, vi huser som sagt dem som ter seg pent og betaler for seg.

Spesielt homsene var søte og takknemlige gjester, de er forsiktige, de ødelegger ikke ting og forlater leiligheten ren og ryddig – om vi får lov til å generalisere. De kvinnekonstellasjonene vi fikk på besøk, var mere mannhaftige, men grei nok.

Ingen søndagsskole

Strømmen av homser, lesber og forvirrede bokstav-folk økte til et nivå hvor det ble litt påfallende overfor naboene i et ellers konservativt, katolsk nabolag. Men så tok det slutt – og det efter en minneverdig opplevelse med finske lærhomser.

Fem finske lærhomser, svære, brutalt utseende menn, sortkledd fra topp til tå med lærpisk i beltet og en attitude som fortalte at her gjelder andre normer enn hva du lærte på søndagsskolen, booket leiligheten.

Humøret steg da kumlokket ble løftet

Etter noen dager hadde de tettet avløpet fra et av toalettene og vi tilkalte håndverkere til å stake det opp. To humørfylte og omgjengelige lokale arbeidere gjorde jobben. Finnene tødde til og virket nærmest å ha humor da kumlokket sto åpent og skitarbeidet ble visualisert.

Hva som skjedde etter det vet jeg ikke, men det ble slutt på strømmen fra bokstavmanntallet. Vår konklusjon er at de må ha postet noe på nettet om at det var mye dritt forbundet med den leiligheten. De ga oss også elendig omtale på Airbnb.

Kompatibel familie- og LHBTQ-vennlighet?

Siden det har gjestelisten normalisert seg, gjennomsnittsgjestene er harmoniske mellomeuropeiske par med to barn, eventuelt to par som reiser sammen. De er i sin mest vennlige sol-, mat-, vin- og feriemodus – de gir oss topp anmeldelser og kommer ofte tilbake efter et par år.

Finnene har vi ikke savnet. De hadde sølt blod på halvparten av vårt dyrt innkjøpte lintøysengesett. Det lot seg ikke fjerne og måtte kastes. Men det er ikke unormalt; bord, sofaer, håndklær, sengetøy – det meste – går lett i stykker i utleiebransjen.

Med denne erfaringen har vi tenkt at hoteller bør tenke på kompabiliteten før de reklamerer med både familie- og LHBTQ-vennlighet. 

html-vennlig

Når dette skrives har vi besøk av en annen kategori bokstavfolk, tre nettnomader fra Japan som flakker omkring i verden uten å skulke jobben. Vi kaller dem html-folket.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.