President Joe Biden angrep lørdag konservative nyhetskanaler som han sa brukte «løgner fortalt for profitt og makt og for å vekke hat i USA».

Den amerikanske presidenten, som selv har anklaget tidligere president Donald Trump for å så tvil om amerikanske medier, gjorde selv det samme når han kom med svært grove og usmakelige «vitser» om Fox News.

I en tale på den årlige middagen til White House Correspondents Association refererte Biden til «sannheten begravd av løgner», i en tilsynelatende henvisning til det han mener er konspirasjonsteorier om at valgseieren hans i 2020 var et resultat av et massivt valgfusk, skriver Reuters.

– Løgner fortalt for profitt og makt … løgner om konspirasjon og ondskap gjentatt om og om igjen designet for å generere en syklus av sinne og hat og til og med vold, sa Biden, og la til:

– Denne syklusen har oppmuntret lokale jurisdiksjoner til å forby bøker, og rettsstaten og våre rettigheter og friheter blir fjernet.

Bare 1800 følger Bidens livestream

Biden fokuserte på det han karakteriserte som «en ekstrem presse», og spøkte samtidig med at hvis han kalte Fox News «ærlig, rettferdig og sannferdig», så kunne han bli saksøkt for ærekrenkelse.

Tidligere i april inngikk Fox Corp forlik i et injuriesøksmål fra Dominion Voting Systems for 787,5 millioner dollar i en sak som dreide seg om nettverkets påstander om at resultatene av presidentvalget i 2020 hadde blitt manipulert til fordel for Biden.

Og i et stikk til tidligere president Donald Trump spøkte Biden med at komikeren Roy Woods, som også var en av talerne under middagen, hadde tilbudt ham 10 dollar for å holde talen sin kort.

– Det er et bytte – en president som blir tilbudt taushetspenger, sa Biden til latter.

4. april ble Trump siktet for 34 forhold i en sak som involverte en påstått betaling på 130 000 dollar til en voksen filmstjerne under presidentkampanjen i 2016.

Trump erklærte seg ikke skyldig i alle anklagene.
Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.