New Zealands tidligere statsminister Jacinda Ardern sa onsdag at hun skal begynne på tre stipendier ved Harvard University i 2023.

Ardern gikk av som statsminister i januar fordi hun «ikke hadde mer i tanken» til å lede landet og hun ville heller ikke ta gjenvalg til parlamentet, skriver Reuters.

Hun forlot parlamentet tidligere i april.

Harvard University sa i en uttalelse at Ardern hadde blitt utnevnt til to stipend ved Harvard Kennedy School og ett ved Berkman Klein Centre.

– Jeg er utrolig ydmyk over å bli med i Harvard University som stipendiat. Ikke bare vil det gi meg muligheten til å dele min erfaring med andre, det vil gi meg en sjanse til å lære, sa Ardern i en uttalelse.

New Zealands statsminister Jacinda Ardern går av i februar

Hun la til på Instagram at stipendiatoppholdet ved Berkman Klein-senteret ikke bare ville være en sjanse til å samarbeide med senterets forskningsmiljø, men også til å jobbe med utfordringene rundt utviklingen av AI-verktøy.

Ardern har tidligere sagt at hun vil fortsette å bidra til å bekjempe voldelig ekstremisme på nettet som ulønnet spesialutsending for Christchurch Call.

Christchurch Call er et initiativ hun var med på å grunnlegge i 2019 for å samle land og teknologiselskaper for å bekjempe ekstremisme.

Hun skal også bli med i styret for prins Williams Earthshot Prize, som deles ut for bidrag til miljøet.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.