Advokat Nouf bin Ahmed, en ekspert i internasjonal rett, anklager Cristiano Ronaldo for «usømmelig eksponering» etter at han tok seg til skrittet da publikum ropte på rivalen Lionel Messi. Hun krever at han anholdes og sendes ut av landet.

Tapte kampen

Saken har fått bred oppmerksomhet i Saudi-Arabia og i Ronaldos hjemland, Portugal, hvor «alle» aviser skriver om saken.

Al Nassr tapte 0–2 mot Al Hilal og CR7 som Ronaldo populært omtales som, var i tillegg til tapet tett på å bli utvist for et uheldig møte der han var ved å rive hodet av en motspiller (se tweet under artikkelen).

– Jeg følger ikke sport. Hvis publikum provoserte Ronaldo, så viste han seg ikke i stand til å svare. Denne oppførselen utgjør en forbrytelse. En offentlig uanstendig handling medfører arrestasjon og utvisning dersom den er begått av en utenlandsk statsborger. Vi kommer til å fremme en begjæring til statsadvokatembedet i denne forbindelse, skrev bin Ahmed på Twitter:

https://twitter.com/NoufPoet/status/1648448243884494850?s=20

Ifølge Al Nassr fikk Ronaldo et hardt slag mot lysken, derav denne uheldige gesten etter kampens slutt. En saudisk fotballkommentator ba Saudi-Arabias fotballforbund gripe inn for å få avsluttet Ronaldos kontrakt grunnet «umoralsk og uhøflig adferd overfor tilskuerne». 

Cristiano

Utover den omtalte adferd er det uheldig at Ronaldos fornavn, Cristiano, stadig dukker opp i sportsreferater i et muslimsk land.

I Egypt opprettet Mina Bendary akademiet «Je Suis» for å ivareta rettighetene til kristne fotballspillere etter selv å ha opplevet at hans kristne, koptiske navn var en uoverstigelig barriere for oppnå en karriere som profesjonell fotballspiller i et majoritetsmuslimsk land.

For portugiserne er det med unntak av jomfru Maria, ingen ting som er så viktig som en fotball:

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.