Facebook sensurerer Seymour Hersh artikkel om sabotasjen mot Nord Stram 1 og 2 og viser til faktisk.no når de møter kritikk. Det finner gravejournalisten Michael Shellenberger helt latterlig. Han viser til at faktisk.no er eid av statlige NRK og derfor uten troverdighet i en sak som gjelder statlig sikkerhet.

 

Shellenberger forsøkte å linke til artikkelen, men ble møtt av en advarsel fra Facebook om «falsk informasjon»: Han ble sendt til faktisk.no, som han forsto var upålitelig. Båndene til staten er for tydelige. Det som ikke blir bemerket i Norge, blir umiddelbart slått ned på i USA.

Journalist Michael Shellenberger first noticed the issue when he tried to post Hersh’s article to Facebook, but saw the social media giant had slapped a warning label on the link stating, “False information. Checked by independent fact-checkers.”

Hersh er uendelig mer uavhengig enn Facebook, skriver Shellenberger.

As Shellenberger notesHersh is infinitely more independent than Facebook’s Norwegian fact-checker. The fact-checking organization is a partnership with a Norwegian government-owned media company, NRK, which has a direct self-interest in censoring the story.”

Det er jo helt riktig: NRK er direkte engasjert i å stenge ned historien som skader den norske stat og NRK er del av den norske stat. Å si noe annet er villedende.

Fact-sjekker-industrien er vemmelig, skriver Shellenberger. De intervenerer og dirigerer debatter og er selv upålitelige. De samarbeider med Facebook og har makt til å stenge ned debatter uten å bli stilt til ansvar.

 

https://www.zerohedge.com/markets/facebook-censors-seymour-hershs-article-about-us-involvement-nord-stream-pipeline-attack

 

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.