En 35 år gammel mann ble funnet død i et amerikansk fengsel etter å ha blitt spist levende av insekter.

Fengselsbetjent «vettskremt»

Ifølge offerets advokat reagerte han ikke da fengselsbetjenten kom. De oppdaget at mannen lå død i en «skitten fengselscelle» etter å ha blitt «spist levende av insekter og veggedyr», skriver New York Post.

Da liket ble oppdaget nektet en av fengselsbetjentene å gi hjertemassasje fordi hun med egne ord, var «vettskremt» av det hun så.

Offeret er blitt identifisert som LaShawn Thompson som satt fengslet for en mindre forseelse i Fulton County Jail, Atlanta.

Medisinsk rapport: Ukjent dødsårsak 

– Fengselscellen Mr. Thompson ble innlosjert i var ikke egnet for dyr. Han fortjente ikke dette. Noen må holdes ansvarlig for hans død, sa advokaten.

Thompson ble funnet ubevegelig den 13. september 2022 og ble erklært død etter flere forsøk på gjenopplivning.




Offerets familie har krevd etterforskning av dødsfallet og at fengselet stenges.

Offerets advokat hevder at dødsårsaken er fraværet av hygiene i fengselet. I den medisinske rapporten oppgis dødsårsaken å være ukjent.

Full etterforskning

Det er åpnet full etterforskning av dødsfallet, ifølge Fulton County Sheriff’s Office som har sendt sine kondolanser til Thompsons familie.

– Dette er en av mange saker i strafferettssystemet som fremhever det kritiske behovet for et fengselsvesen som gir trygge og humane forhold, skrev kontoret på Twitter.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.