Iran og Saudi-Arabia lover å gjenåpne ambassader i løpet av to måneder. De vil også starte flygninger og utstede visum. Avtalen ble inngått mellom landenes utenriksministere i Beijing. Kina står som garant for gjenopptakelsen av forbindelsene og marginaliserer USA.

Kina markerer også sin nye betydning ved at Emmanuel Macron og Ursula von der Leyen er i byen for å snakke Ukraina.

De to landenes utenriksministre, Faisal bin Farhan fra Saudi-Arabia og Hossein Amir-Abdollahian fra Iran, var torsdag i Kina for å holde sitt første offisielle møte på sju år. (NTB-AFP-Reuters)

Kian har inngått en omfattende samarbeidsavtale med Iran, som faktisk også gir Kina rett til å sende soldater.

Det store spørsmål er hva som skjer med forholdet til Saudi-Arabia hvis Iran skulle sprenge en atombombe. Saudi-Arabia har varslet at de da blir tvunget til å skaffe seg en selv.

I tillegg til diplomati arbeider landene på å erstatte dollar som internasjonal valuta. Dette er en trussel mot det som er igjen av amerikansk hegemoni. Det er Biden-regimets vettløse pengetrykking som har utløst en inflasjon som har spredt seg til hele verden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.