Søndag overleverte organisasjonen Military Cyber Professional Association (MCPA) en rapport til Kongressen i USA hvor de argumenterer for opprettelse av en syvende forsvarsgren, et cyberforsvar.

Pressende behov 

MCPA mener et eget cyberforsvar er et svært pressende behov for det amerikanske forsvar og det bør annonseres ved fremleggelsen av årets National Defense Authorization Act, loven som regulerer det amerikanske forsvarsbudsjettet, skriver den norske nettavisen Teknokratiet.

USAs forsvar består pr. idag av hæren, luftforsvaret, marinen, marinekorpset, kystvakten og romforsvaret. MCPA oppfordrer myndighetene til å opprette en syvende gren, cyberforsvaret.

Datanerder i uniform

Opprettelsen av et cyberforsvar vil følge opprettelsen av romforsvaret som kom i 2019. Det var den første nye grenen av det amerikanske militæret på 72 år – i 1947 erkjente USA at luftvåpenet hadde endret krigføringen fundamentalt og tok konsekvensen av det ved å opprette luftforsvaret som egen forsvarsgren.

MCPAs rapport vil sannsynligvis vekke debatt på Capitol Hill. Et økende antall representanter anser en cyberspesifikk uniformert tjeneste som uunngåelig.

Krig uten ildgivning

US Cyber Command som ble etablert i 2010, er allerede dedikert til cyberforsvar, men enheten er underlagt hæren. Digitale trusler fra land som Kina, Russland, Nord-Korea og Iran har mangedoblet seg siden Cyber ​​Command ble etablert og MCPA mener det nu er behov for å gjøre cyberforsvar til egen forsvarsgren.

USA står overfor trusler mot offentlig, militær og privat infrastruktur som kan utløses øyeblikkelig, lenge før tradisjonell krigføring materialiserer seg. Fremtidige geopolitiske begivenheter kan meget vel bli påvirket av cybertrusler – eller av innflydelse fra cybertrusler.

Norge foran

Digital sikkerhet og cyberforsvar er et aktuelt tema for amerikanske politikere. Tilhengere av forbud mot apper som TikTok har vind i seilene og det er stadig frykt for russiske og kinesiske hackerangrep.

I Norge ble Cyberforsvaret opprettet som egen forsvarsgren allerede i 2012, rapporterer Teknokratiet.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.