Fredag utstedte Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag en arrestordre på Russlands president Vladimir Putin. ICC anklager Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina.

Danmarks justisminister Peter Hummelgaard har tidligere denne helgen sagt at Danmark vil sende kriminalteknikere til å bistå ICC, og justisminister Emilie Enger Mehl bekrefter overfor TV 2 at også Norge er innstilt på å gjøre det samme.

– Norge har tidligere sendt ned to etterforskningsledere som nå jobber med utgangspunkt i Haag, og vi har hatt personell i Ukraina før, sier Mehl.

Ifølge henne er planen å bidra med mer personell framover.

– Det kan bli aktuelt å sende personell som kan bidra med identifisering av ofre og med kriminalteknisk kompetanse. Vi er også gode på avhør av barn eller særlig sårbare personer. Alt dette er viktig i tida som ligger foran oss, understreker hun.

I tillegg er både Kripos og Utlendingsdirektoratet i gang med et stort arbeid opp mot ukrainske flyktninger i Norge. Mange av disse har vært eller kan ha vært utsatt for krigsforbrytelser.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.