En betydelig andel av ukrainerne som er blitt registrert som flyktninger i Sverige har siden forlatt landet. Dette melder Fria Tider. Av de 40.000 personene som registrerte seg for beskyttelse etter massflyktsdirektivet 1. februar 2023, var det kun 33.000 som valgte å sende inn søknad om oppholdstillatelse.

«Vi hadde forventet flere søknader og skal nå se nærmere på hvorfor det ikke ble slik. Det kan være at folk har forlatt Sverige uten å varsle Migrationsverket og derfor blitt værende i vårt mottakssystem. I så fall blir de skrevet ut av systemet nå», sier Sanela Ovcina, regiondirektør i Migrationsverket, i en melding. Uansett er det klart at mange ukrainere forlater Sverige ganske raskt.

Man kan selvsagt spekulere i hvorfor Sverige ikke ser ut til å være populært blant ukrainere på flukt. Det høye nivået av voldskriminalitet teller neppe positivt. Sverige er nå blitt et land hvor det sprenges bomber nesten hver uke, og hvor kriminelle gjenger truer stabiliteten i samfunnet.

En artikkel i Expressen i 2022 nevnte at mange ukrainere spesifikt valgte bort Sverige på grunn av frykt for vold og kriminalitet. Noen betrakter Sverige som et mafialand, og vil ikke flykte fra en krig bare for å havne i en annen krig.

Kvinnene er også redde for voldtekter, slett ikke uten grunn. Ukrainske kvinner på asylmottaket Galaxen i det sydsvenske tettstedet Olofström fikk for eksempel beskjed om at de ikke må gå lettkledde fordi dette kan provosere menn fra andre kulturer som også bor på mottaket.

Utpressing i Sverige: «Hvis du ikke betaler, vil en håndgranat bli kastet inn i din villa»

Ukrainske kvinner vil ikke til Sverige: – For mange voldtekter

Ukrainske flyktninger vil ikke til Sverige: «Mafialand»

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.