Nord-Korea avfyrte to strategiske kryssermissiler fra en ubåt i det som antas å være en maktdemonstrasjon timer før USA og Sør-Korea skulle arrangere en felles militærøvelse.

En ubåt avfyrte våpnene fra farvannet utenfor den østlige kystbyen Sinpo søndag morgen, sa nyhetsbyrået KCNA.

Det sørkoreanske militæret sa at det oppdaget et enkelt uspesifisert missil, uten å gi detaljer, sa nyhetsbyrået Yonhap.

KCNA sa at øvelsen var vellykket, da missilene traff sine utpekte og uspesifiserte mål i farvannet utenfor østkysten av den koreanske halvøya.

Utskytingen skjedde timer før Sør-Korea og USA skulle starte sin største felles øvelse på fem år, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Det kjernefysisk bevæpnede Pyongyang har advart om at slike øvelser kan bli sett på som en «krigserklæring».

Nord-Korea advarer USA med ny rakettest

KCNA, som kunngjorde søndagens rakettoppskyting, sa at testavfyringen uttrykte «den ufravikelige holdningen» Nord-Korea har til å konfrontere en situasjon der «USA-imperialistene og de sørkoreanske marionettstyrkene blir stadig mer utilslørte i sine militære manøvrer mot Nord-Korea».

KCNA sa at øvelsen også «verifiserte den nåværende operasjonsposisjonen til kjernefysiske avskrekkingsmidler i forskjellige områder».

I en egen uttalelse sa Nord-Koreas utenriksdepartement at USA planla å innkalle til et møte i FNs sikkerhetsråd om menneskerettigheter i den tilbaketrukne kommuniststaten.

Nord-Korea fordømmer bittert USAs ondskapsfulle «menneskerettigheter» som det mest intensive uttrykket for sin fiendtlige politikk overfor Nord-Korea og avviser det kategorisk, sa departementet ifølge KCNA.

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.