Harald Eia gjorde begrepet radikal kjønnsteori kjent gjennom serien «Hjernevask» i 2010, men kjønnsteoretikerne vant kampen, også om barna. Nå svermer norske skoler for å bli sertifisert som «regnbuefyrtårn», og flere barneskoler arrangerer egne Pride-tog. Kjell Skartveit, Christian Skaug og Geir Furuseth gir deg et innblikk i kjønnskampen du helst ikke vil vite om.

De tre herrer tar utgangspunkt i tre artikler om kjønnsinkongruens som er publisert denne uken.

Tidligere denne uken satte Dagen et kritisk lys på Foreningen FRIs frierier til norske kommuner. Torsdag kom så to andre artikler som nok mange bladde forbi. De så for tørre ut, og mange tenkte nok at dette angår ikke meg.

Så feil kan man ta. Artiklene, den ene i Aftenposten, den andre via NTB til Document er viktig lesning. Vi gir dere en kort diskusjon om et tema vi ikke kommer til å slippe med dette.

Ukom etterlyser sikrere helsehjelp for barn og unge med kjønnsinkongruens

Kommune vurderer å gjøre alle skolene til «regnbuefyrtårn» (Dagen – betalingsmur)

Vil ha tryggere behandling for barn som vil skifte kjønn. – Mangelfull kunnskap om risikoen. (Aftenposten – betalingsmur)

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.