Demonstrasjonene etter George Floyds død utviklet seg til galopperende plyndring og vandalisme. Også i New York. Likevel vil myndighetene i byen gi 300 demonstranter en kvart million kroner hver i erstatning. Det er et signal om at politiet fremdeles ikke har myndighetenes støtte.

Den angjeldende demonstrasjonen foregikk 4. juni 2020. Politiet visste ikke sin arme råd. Politikere som Kamala Harris ga offentlig støtte til kausjonsfond som fikk arresterte demonstranter ut av varetekt umiddelbart. Demokratene kjørte «defund the police».

Opptak av den kaotiske hendelsen viser at politiet brukte en taktikk som gikk ut på å barrikadere demonstrantene. Flere hundre ble anholdt, og politiet brukte også batonger og pepperspray mot noen av dem.

En føderal dommer må godkjenne forliket mellom myndighetene og demonstrantene, som ble lagt fram for retten sent tirsdag. Hver demonstrant vil i så fall få minst 21.500 dollar tildelt i erstatning, noe som tilsvarer rundt 224.000 kroner.

 

NTB kaller George Floyds død for «drap». Han døde som resultat av flere faktorer, deriblant overdreven voldsbruk og fentanyl.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.