Demonstrasjonen «We can’t breathe – rettferdighet for George Floyd» utenfor Stortinget fredag ettermiddag. SVs vararepresentant Tina Shagufta Munir Kornmo viste en plakat inne fra stortingssalen. – Som innvandrer og stortingspolitiker vil jeg vise solidaritet med George Floyds familie og demonstrantene og på denne måten stå opp mot rasisme og diskriminering, sier Kornmo til NTB. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Presidentskapet på Stortinget skal undersøke om regelverket ble brutt da Venstres Tina Shagufta Munir Kornmo holdt opp en plakat under demonstrasjonen i Oslo.

Fra innsiden av Stortinget holdt Kornmo opp en plakat med påskriften «Vi betyr noe» da tusenvis av mennesker demonstrerte til støtte for George Floyd, som døde da en politimann i flere minutter presset kneet sitt mot nakken hans under en pågripelse i Minneapolis i delstaten Minnesota 25. mai.

– Som innvandrer og stortingspolitiker vil jeg vise solidaritet med George Floyds familie og demonstrantene, og på denne måten stå opp mot rasisme og diskriminering, sa Kornmo til NTB.

Partiet la imidlertid ut en video fra stortingssalen på Instagram, noe som er problematisk, sier stortingspresident Tone Trøen til TV 2.

– I henhold til Stortingets regler skal slik fotografering og filming i stortingssalen avtales på forhånd, sier Trøen.

Kornmo sier til kanalen at hun ikke var kjent med regelverket som krever at fotografering og filming i stortingssalen skal avtales på forhånd.

– Hadde jeg visst det, så ville jeg selvsagt gjort en avtale på forhånd, sier Kornmo, som sier hun forventer likebehandling med andre som har publisert filmer og bilder fra stortingssalen på sosiale medier.

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂