Sjaman Verrett mener en medaljong til over 2000 kroner kan ha helbredende effekt på kjæledyret ditt.

Durek Verrett (48) har tidligere fått kritikk for å hevde at en spesiell medaljong gjorde ham frisk fra korona.

Sjamanen gikk senere bort fra dette, og mente at medaljongen til 2300 kroner kun hjalp ham til å bli frisk.

Nå selger han seg også inn til de firbeinte. Verrett viser i en ny video på Instagram hvordan man kan bruke den «harmoniserende» Spirit Optimizer-medaljongen til å skape harmoni og energi i dyrets kropp, samtidig som han hevder medaljongen også kan ha helbredende effekt på dyret, skriver TV 2.

«Så, hvordan kan du bruke SO på ditt kjæledyr? Vel, det er veldig enkelt. Det er to aksepunkter på dyret, som er generert av magnetisk energi og tar opp denne harmoniserende SO», sier han innledningsvis i videoen.

«Husk at dyr er veldig sensitive, så de kjenner energi i mye større grad enn det du gjør», sier han videre i videoen.

Kjendisveterinær Trude Mostue (54) sier til God kveld Norge at hun i utgangspunktet er åpen til sinns, og at hun har stor respekt for det Verrett står for og åndelig energi, men at dette muligens er å gå for langt.

– Jeg har ikke hørt om noe sånt før. Men når man skal dra inn dyr og barn, som ikke har en stemme selv, så lener jeg meg veldig på det som er vitenskapelig bevist, sa hun.

Kongehuset tåler ikke vekten av skandaler

Hun liker heller ikke at det ligger en kommersiell interesse bak.

– Jeg har stor respekt for alt han gjør og hva han står for, men rent profesjonelt så kan jeg ikke si at jeg liker kjæledyr i en sånn type sammenheng. Jeg så at noen i kommentarfeltet spør om man kan behandle en tumor med en sånn medaljong, og da beveger man seg inn på et farlig felt, sier hun.

Mostue sier at hun støtter påstanden om at dyr er mer sensitive enn oss mennesker.

– Det er mye dyr kan som ikke vi kan, men jeg klarer ikke helt å stille meg bak en medaljong som skal balansere et kjæledyr, mener hun.

President Bente Akselsen i Veterinærforeningen mener man utelukkende bør forholde seg til vitenskap når det gjelder kjæledyr.

– Veterinærforeningen bygger våre faglige råd på vitenskapelig dokumenterte metoder. Vi tror det er viktig at det må komme tydelig frem for dyreeiere om behandlingsmetoder bygger på medisinske prinsipper eller ikke, sier hun.

Hun understreker at veterinærmedisinske behandlingsmetoder er bygget på vitenskap, og at dette bør ligge til grunn for valg av behandling.

Psykolog og programleder Benjamin Silseth (32) har også liten tro på Verretts medaljong.

– Jeg tenker at vi vet veldig godt at medaljonger, krystaller og lignende ikke har noen beviselig effekt på oss. I noen tilfeller kan placebo-effekt trå til og få oss til å føle oss bedre. Det er jo også bevist gjennom forskning. Bjarne er jo en hund, og Bjarne kan ikke overbevises om at en medaljong vil påvirke hans energi på noe vis, sier han.

Også Aylar Lie (39) mener dette er bortkastede penger.

– Han skal ha for at han viser omtanke og kjærlighet for dyr, men jeg håper kjæledyreiere som har råd til å kaste bort penger på dette, i stedet velger å donere pengene til det som faktisk redder liv, sier Lie.


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.