Teknologimilliardæren Bill Gates forsvarer sin bruk av private jetfly når han reiser verden rundt for å fremme bruk av fornybar energi.

Betaler kompensasjon

Bill Gates rettferdiggjør å fly verden rundt i private jetfly fordi han har råd til å betale kompensasjon for sitt utslipp av CO₂, skriver Daily Mail.

Milliardæren fløy i forrige måned til Australia med sin Gulfstream-jet til 70 millioner dollar som forbrenner 1700 liter drivstoff i timen – for å fortelle australierne at de «spiller en stor rolle» i kampen mot klimaendringer.

– Dette blir bare verre og verre

Han passet på å advare australierne om at klimaendringene «vil bli verre og verre over tid» og at store deler av verden ville bli ubeboelig dersom utslippene ikke blir redusert.

– Vi må tilpasse oss mens vi gjør vårt aller, aller beste for å nullstille utslippene så fort som mulig. Australia har en stor rolle å spille.

Gates sa at han gjorde sitt ved å fly rundt i verden som fortaler for fornybar energi og benektet påstander om hykleri. Han fortalte BCC tidligere denne måneden at han hadde investert milliarder av dollar i «klimainnovasjon».

– Skulle jeg holde meg hjemme? Jeg er en del av løsningen

– Jeg kjøper gullstandarden ved å finansiere Climeworks, noe som langt overgår min families karbonavtrykk. Jeg bruker milliarder av dollar på klimainnovasjon. Så skal jeg holde meg hjemme?

– Jeg er komfortabel med ideen om at jeg ikke bare er en del av problemet ved å betale for kompensasjonen, men også gjennom milliardene som min Breakthrough Energy-gruppe bruker, er jeg en del av løsningen.

Én time = én person ett år

Et enkelt privat jetfly slipper ut like mye karbondioksid i løpet av en time som en gjennomsnittlig person gjør på et helt år.

Gates, den fjerde rikeste personen i verden, besøkte Australia i januar hvor han ferierte på Great Barrier Reef og møtte statsminister Anthony Albanese.

Sånn kan man ha det på tur om man kan kjøpe seg en karbonkvote eller to. Foto: Wikimedia Commons

Klimahykleri:

Klimaaktivister reiste jorden rundt som «privatpersoner», ikke som aktivister

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.