På den private katolske videregående skolen Saint Thomas d’Aquin i Saint-Jean-de-Luz, på vestkysten i Frankrike, ble en kvinnelig spansklærer på 50 år drept med et knivhugg i brystet. 

Drapsmannen var en gutt på 16 år – en av elevene. Han ble straks arrestert av politiet. Ifølge de første undersøkelsene skal tenåringen lide av psykiatriske lidelser, og sies å ha «vært besatt» etter drapet.

Offisielt kalles dette for en incident – en «hendelse». Folk i kommentarfeltet på Twitter er opprørte over at et drap omtales som en hendelse. De sier at dette alminneliggjør og ufarliggjør grusomheter på en måte som skal skape avstand til sterke følelser som oppstår når man blir informert om slike grusomme drap.

BFMTV.com    francebleu.fr

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.