EUs utenrikssjef Josep Borrell sier at dersom Kina leverer våpen til Russland, vil det være en rød linje i forholdet med EU.

Borrell fortalte mandag at han har hatt en lang samtale med Kinas toppdiplomat Wang Yi. Der skal Borrell ha bedt Kina om ikke å sende våpen til Russland.

– Jeg uttrykte vår bekymring og sa at det er en rød linje i vårt forhold, sa Borrell til pressen i Brussel før EUs utenriksministermøte.

USAs utenriksminister Antony Blinken hevdet i helgen at Kina vurderer å levere våpen til Russland.

Wang skal ha avvist at Kina har planer om å levere våpen til Russland, ifølge Borrell.

– Men vi skal være årvåkne, understreket EUs utenrikssjef.

Også utenriksministrene for Danmark og Litauen, Lars Løkke Rasmussen og Gabrielius Landsbergis, deler Blinken og Borrells uro.

– Hvis Blinken er bekymret, er jeg også bekymret. Jeg møtte ham i Washington D.C. forrige uke, og jeg er generelt bekymret for landene i verden som ikke er på riktig side av krigen, sier Rasmussen.

– Jeg er selvfølgelig veldig bekymret. Det er ett år siden det ble inngått en partnerskapsavtale mellom de to landene, og det kan inkludere våpenleveranser til Russland, sier Lansbergis.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.