Denne uken kunngjorde president Joe Biden at Lael Brainard, nestleder i USAs sentralbank, som er kjent for å påpeke den økonomiske risikoen ved klimaendringer, blir hans øverste økonomiske rådgiver.

Hennes utnevnelse etterfølger utnevnelsen av Richard Revesz, en miljøadvokat og akademiker som er kjent for å forsvare klimareguleringer, og som i forrige måned ble leder for Det hvite hus’ øverste reguleringskontor.

Utnevnelsene av klimaekstremister til to av de fremste stillingene i Det hvite hus understreker hvordan Biden følger en klimapolitisk linje, og kun utnevner personer med bakgrunn i klimapolitikk til ledende stillinger der han kan.

– Det vi ser nå, er noe nytt fra Bidens hvite hus, ettersom de har gjort klima til en sentral del av sin økonomiske politikk og reguleringsagenda, sier Jamal Raad, administrerende direktør i den klimaekstremistiske gruppen Evergreen Action.

Han er svært fornøyd med Bidens klimapolitikk.

– Joe Biden setter klimafolk i maktposisjoner som ikke tradisjonelt er klimaposisjoner, og som forstår klimakrisen og behovet for å gjøre noe med den, sier en fornøyd Raad.

En annen side av Biden-besøket

Tidspunktet for utnevnelsene er ikke tilfeldig.

Mens Demokratene i Kongressen vedtok landets første store klimalov i fjor, betyr den republikanske overtakelsen av Representantenes hus at det er lite sannsynlig at ny miljølovgivning vil bli vedtatt i resten av Bidens første periode.

Det etterlater da presidenten kun med sin egen utøvende myndighet som en måte for å presse gjennom resten av klimaagendaen sin på.

I sin nye rolle blir Revesz den effektive portvakten for alle nye føderale reguleringer, inkludert nye klimaregler som han har brukt hele sin karriere på å støtte.

Det er akkurat det motstanderne av Bidens klimaagenda frykter.

– For folk som ønsker å saksøke Biden-administrasjonen, er dette dårlige nyheter, sier Jonathan Adler, jusprofessor ved Case Western Reserve University.

Frank Macchiarola, som er senior visepresident for politikk og regulering ved American Petroleum Institute, og som driver lobbyvirksomhet for olje- og gasselskaper, sa at han fryktet at Revesz «vil nærme seg denne problemstillingen via øyet til en klimaadvokat, slik han gjorde i sitt tidligere arbeid, og ikke på en objektiv måte».

Revesz, som er 64 år, var også en kjent motstander av den tidligere presidenten, Donald Trump.

Når det gjelder Lael Brainard, som er 61 år gammel og er økonom av utdannelse, sies det at hun vil bringe «inngående kunnskap og forståelse for klimapolitikkens virkninger i den virkelige verden til Det hvite hus».
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.