Russland var Indias viktigste leverandør av olje i desember, og om de beholder den plassen, avhenger av prisen, for vi vil importere olje der hvor den er å finne, sa Indias oljeminister Hardeep Singh Puri i et intervju med Bloomberg den 6. februar.

Det var en på landets vegne svært selvsikker indisk oljeminister som uttalte seg til det amerikanske nyhetsbyrået, og moralske skrupler om oljens opphav er ikke det som streifer Singh Puri: Det finnes ingen altruisme i markedet, det er tilbud og etterspørsel som avgjør, og det er økonomiens aktører som avgjør snarere enn politikere, sier han til Bloombergs reporter.

Konsekvensen er at India importerer olje billig fra Russland og videreselger den dyrt i raffinert tilstand til Europa. Ifølge Singh Puri er importen fra Russland økt tretten ganger. India setter nå av store områder til utbygging av sin egen oljeindustri, og store amerikanske selskaper er rede til å investere.

Ler India av Tyskland nå? spør journalisten Michael Maier i Berliner Zeitung.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.