Hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser opplyser at to av deres ansatte ble drept da kjøretøyet deres ble angrepet i det nordvestlige Burkina Faso.

Bevæpnede menn angrep et kjøretøy som fraktet et medisinsk team i Burkina Faso i forrige uke og drepte to ansatte fra Leger uten grenser, opplyser organisasjonen. To andre lykkes i å unnslippe. Begge ofrene har jobbet for Leger uten grenser i flere år, skriver Associated Press.

Suspendert aktiviteten i regionen

Hjelpeorganisasjonen som også er kjent under sitt franske akronym MSF, sa at volden fant sted i landets nordvestlige del. Leger uten grenser sa i en uttalelse at de «har suspendert sine aktiviteter i Boucle du Mouhoun-regionen» etter angrepet.

– Vi er sjokkert og rasende over dette drapet, sa Leger uten grensers president Dr. Isabelle Defourny. – Dette var et bevisst og forsettlig angrep på et klart identifisert humanitært team under dets medisinske arbeid.

Ingen tok umiddelbart ansvaret

Ingen gruppe tok umiddelbart æren for angrepet og drapene, men islamske grupperinger er aktive i den nordlige delen av Burkina Faso. 

Tusenvis er drept og nesten to millioner mennesker er på flukt over hele landet på grunn av jihadistisk vold knyttet til al-Qaida og den islamske stat.

Angrepene øker i omfang

Volden sprer frustrasjon og mistillit i befolkningen og førte til to kupp ifjor. Burkina Fasos nye juntaleder Ibrahim Traore, tok makten i september og lovet å stoppe volden, men angrepene later tvert imot til å øke i omfang.

Jihadister fremstiller rutinemessig humanitært arbeid som snedige forsøk på å lokke muslimer vekk fra islam og behandler dem i overensstemmelse med det.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.