Politiet i Hannover etterforsker direktøren for delstatens operahus etter at han skal ha reagert på en avisanmeldelse med å gni hundebæsj inn i ansiktet på kritikeren. 

Operahuset har bedt om unnskyldning for hendelsen og meldte mandag at ballettsjef Marco Goecke er suspendert med øyeblikkelig virkning.

Dagbladet Frankfurter Allgemeine Zeitung rapporterte at en rasende Goecke i pausen under en première i Hannovers operahus lørdag, henvendte seg til dansekritikeren Wiebke Huester og spurte hva hun hadde der å gjøre. De to skal ikke ha kjent hverandre personlig.

Pose full av hundebæsj gnidd inn i ansiktet

Goecke som tilsynelatende var provosert av en anmeldelse hun hadde skrevet av balletten «In the Dutch Mountains», en produksjon han iscenesatte i Haag, truet med å stenge henne ute fra balletten og anklaget henne for å være ansvarlig for at folk kansellerte sine sesongkort i Hannover. Deretter trakk han frem en pose full av hundebæsj og smurte den inn i ansiktet hennes. 

Han skal ha gjort det klart for Wiebke Huester hva slags stoff hun ble smurt inn med. Hun skal på sin side ha anmeldt Goecke til politiet. 

Operahuset beklager 

Operahuset beklager at Huesters «personlige integritet» ble krenket «på en ubeskrivelig måte». Goeckes «impulsive reaksjon» har forårsaket «massiv skade på Hannover statsopera og statsballett». 

– Vi tar den bevisste fornedrelsen og ydmykelsen av det forberedte ekskrementangrepet svært alvorlig. Det vidner om et fatalt selvbilde til en personlighet i en høyt subsidiert lederstilling som mener seg hevet over kritisk vurdering og som rettferdiggjør bruk av vold. I tider hvor sensitivitet og oppmerksomhet proklameres på alle nivåer i kunstverdenen, er dette en spesiell nederdrektighet.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.