Italias statsminister Giorgia Meloni som er blitt fremstilt som «en fare» både for Italia og EU og sensurert på sosiale medier, er idag Europas mest populære leder. 

I en rangering gjort av det amerikanske selskapet Morning Consult som overvåker populariteten til regjeringssjefene i 22 land, rangerer Meloni som EUs mest populære statsleder.

– Vi er begynt å forsvare våre grenser

Meloni får en godkjenningsrate på 51 prosent for jobben hun gjør – hvilket er historisk i italiensk sammenheng (til sammenligning får Jonas Gahr Støre, Mark Rutte og Emmanuel Macron alle 27 prosent) – og hennes popularitet er jevnt stigende.

Oppslutningen om Fratelli d’Italia og Giorgia Meloni øker

Viktige punkter for Meloni har vært en fast linje mot ulovlig innvandring, å begrense handlingsrommet for menneskesmuglere og å tvinge NGO-båter til kun å operere som redningsbåter under myndighetenes tilsyn, samt bekjempelse av mafiaen. I januar ble mafiabossen Matteo Messina Denaro arrestert på Sicilia etter tre tiår på flukt.

– Vi er begynt å forsvare våre grenser mot menneskesmuglere og Italia fremstår igjen som en internasjonal referanseaktør, sier Meloni.

Optimismen vender tilbake

Etter at Meloni overtok den italienske rorkulten er andelen voksne italienere som mener utviklingen i landet går i riktig retning, økt fra tyve til over førti prosent.

Den italienske børs Borsa Italiana, har en oppgang på tyve prosent siden Meloni overtok, og nasjonalbanken forventer sterk oppgang i annet halvår.

– Du må glemme opposisjonslederen Meloni, hun var svært aggressiv og populistisk. Som statsminister er hun veldig pragmatisk og politisk stabil – og slett ikke aggressiv. I hvert fall offentlig. Teresa Coratella, European Council on Foreign Relations

Narendra Modi – ingen over, ingen ved siden

På verdensplan er Indias statsminister Narendra Modi den suverent mest populære lederen. Han oppnår en godkjenningsrate på nesten åtti prosent for jobben han gjør.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Kjøp bøker fra Document!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.