Terminalbygningen ved den nedlagte Tegel-flyplassen i Berlin fungerer i øyeblikket som midlertidig innkvartering med plass til 3600 flyktninger og asylsøkere. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB.

En tysk meningsmåling som opinionsinstituttet INSA har utført for Bild am Sonntag, viser at 51 prosent av de spurte synes at Tyskland har tatt imot for mange flyktninger.

I henhold til målingen synes 33 prosent at landet har tatt i mot et passende antall, mens 11 prosent synes det er for få, skriver den tyske avisen.

Samtidig som Tyskland har tatt imot mer enn en million krigsflyktninger fra Ukraina, fortsetter den sedvanlige asylinnvandringen: 218.000 personer søkte om asyl i Tyskland i 2022, noe ukrainere ikke trenger å gjøre for å få opphold.

Tyskland har siden 2014 tatt imot to og en halv million mennesker, innkvartert dem, sørget for dem og behandlet dem humant, men nå er kapasiteten oppbrukt, kommenterer Reinhard Sager, som er leder for organisasjonen av Tysklands landkretser, som er sammenslutninger av kommuner i landet som ikke er blant de største.

Innkvarteringskapasiteten er nå så sprengt at tyske myndigheter også tar i bruk turistbåter, etter å ha brukt blant annet, gymsaler, utstillingslokaler og den nedlagte Tegel-flyplassen i Berlin fra før.

I tettstedet Bach (1100 innb.) i Bayern-distriktet Oberpfalz skal 200 asylsøkere nå innkvarteres på turistbåten «MS Rossini», som skal ligge fortøyd langs Donau.

Ordføreren på stedet fikk vite om beslutningen i en e-post. Folk på stedet er skeptiske.

«Vi er ganske enkelt bekymret for at det kan bli trøbbel her med 200 menn fra arabiske land», sier Michael (53), som har utsikt til «MS Rossini» fra boligen sin og helst ikke vil oppgi etternavnet sitt.

64 år gamle Johann Mayer har tatt initiativ til en underskriftskampanje mot innkvarteringen. Man leser alltid om knivstikking, og de frykter vi her også, sier han.

Politiet har til hensikt å patruljere hyppigere der skipet ligger til kai, skriver Bild.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.