Tyrkia har utstedt et nytt reiseråd for USA og Europa, tilsynelatende som gjengjeldelse for lignende råd fra vestlige land.

USA og flere europeiske land har advart sine borgere mot å delta på store folkeansamlinger og bedt dem unngå turistmagneter.

I det tyrkiske utenriksdepartementets reiseråd advares tyrkere mot «farlige nivåer av religiøs intoleranse og hat i Europa». I en separat uttalelse lørdag heter det at det «nylig har vært verbale og fysiske angrep mot utlendinger og rasistiske handlinger begått i USA».

Regjeringen i Tyrkia har reagert kraftig på islamfiendtlige markeringer fra den høyreradikale aktivisten Rasmus Paludan. Han har satt fyr på Koranen utenfor Tyrkias ambassader i Stockholm og København.

Det har utløst demonstrasjoner i Ankara og Istanbul og økt den diplomatiske spenningen med Tyrkia, som lenge har nektet å gi grønt lys til Sveriges Nato-søknad.

Utenriksdepartementene i Norge, Sverige og Danmark oppfordret lørdag sine innbyggere i Tyrkia til å unngå steder med demonstrasjoner og store folkesamlinger.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.