Utenriksdepartementet fraråder reiser til Estland, den finske regionen Södra Savolax og de danske regionene Sjælland og Nordjylland.

Reisende fra disse områdene som kommer til Norge fra og med midnatt natt til lørdag, må i karantene, skriver UD i en pressemelding.

Endringen i Utenriksdepartementets reiseråd kommer på bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset, og regjeringen har besluttet at disse landene og regionene går fra gult til rødt. Endringen innebærer at hele Danmark blir rødt.

Samtidig fjernes innreisekarantenen fra Liechtenstein og Island som går fra rødt til gult. Det samme gjelder regionene Kalmar og Blekinge i Sverige og Kajanaland i Finland.

– Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen i det landet de skal reise til. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring om å reise utenlands, skriver UD i pressemeldingen.

FHI anbefalte tirsdag å gjøre også Polen gult, men stigende smittetall de siste dagene, samt mye reiseaktivitet og flere importtilfeller, førte til at FHI endret forslaget.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.