«I’ll give you my gun when you pry it from my cold, dead hands» er slagordet ofte brukt av National Rifle Association (NRA), og det fikk ny popularitet etter at skuespiller og daværende president for NRA, Charlton Heston, avsluttet en tale med uttrykket på et NRA-konvent, i Charlotte, North Carolina, i 2000.

Sitatet fikk aktualitet igjen da New York Post og andre nyhetskanaler i USA forleden skrev om en studie som konkluderer med at folk bør drikke mindre kaffe for å bekjempe klimaendringer.

Kanadiske forskere har nemlig analysert kaffens bidrag til klimaendringer i en artikkel publisert i begynnelsen av januar, og foreslo at folk begrenser forbruket av den populære drikken som en del av løsningen.

Forskere skrev i en analyse publisert i The Conversation at forurensning fra tilberedning av kaffe var bare toppen av isfjellet.

– Å begrense ditt bidrag til klimaendringer krever et tilpasset kosthold, og kaffe er intet unntak. Å velge en måte å tilberede kaffe på som slipper ut mindre klimagasser (drivhusgasser) og moderere forbruket ditt er en del av løsningen, skrev forskerne ved University of Quebec i Chicoutimi.

Studien fant også at bruk av kaffekapsler bidro mindre til karbonavtrykket enn å brygge kaffe med et tradisjonelt filter.

– Vår analyse viste tydelig at tradisjonell filterkaffe har det høyeste karbonavtrykket, hovedsakelig fordi en større mengde kaffepulver brukes til å produsere mengden kaffe. Denne prosessen bruker også mer strøm for å varme opp vannet og holde det varmt, skrev forskerne.

Det er i det minste gode nyheter for mannen som fant opp K-pods, John Sylvan, som har uttalt at han selv ikke bruker det svært populære produktet og har dårlig samvittighet over kapslenes innvirkning på miljøet. Han har også sagt at de er altfor dyre, og det var jo aldri komplisert å bruke filterkaffe.
Men nyhetene var likevel ikke så positive da forskerne la til at bekvemmeligheten ved kaffekapsler kan føre til at folk dobler kaffeforbruket, noe som nuller ut miljøfordelen.

Forskerne sammenlignet bruken av kaffekapsler, kaffe på tradisjonell måte i kaffetrakter, kaffe med presskanne og bruk av pulverkaffe.

De fant ut at pulverkaffe var det mest miljøvennlige.

Kaffeproduksjon bidro mer til totale utslipp enn kaffetilberedning, ifølge analysen. No shit Sherlock.

– Mekaniseringen, vanningen og bruken av gjødsel med nitrogenoksider, som krever store mengder naturgass under produksjonen, bidrar i stor grad til kaffens karbonavtrykk, sa forskerne.

Denne forskningen er rett og slett bulls**t og en god grunn til å drikke fire kopper kaffe daglig i stedet for to. Har forskerne analysert hvor mye karbonavtrykk det gir å lage kaffekapslene? Millioner, om ikke milliarder av disse plastkapslene blir kastet på søppeldynger hver dag. Men vi skal tro på miljøaktivistene når de forteller oss at de er mer miljøvennlige enn brune kaffefiltre!

Og tenker forskerne i Quebec på små bedrifter og kaffeprodusenter verden over som lever av å produsere kaffe til oss – som ser frem til en kopp med «Java» hver bidige morgen når vi står opp.

Skulle vi høre på miljøaktivistene, hadde kaffeprodusenter i land som Brasil, Vietnam, Colombia, Indonesia, Etiopia, Honduras, India, Uganda og Thailand måttet legge ned sine bedrifter. Det er livet og levebrødet til disse heltene som gir oss en grunn til å stå opp hver morgen.

Greit for woke miljøaktivister å si det når de sitter i en kaffebar i Canada og nyter en caffé latte mens de forteller oss hvordan vi ødelegger kloden ved å drikke verdens beste vare.

Tar aktivistene kaffen fra oss, er det verdens ende. De kan prøve, men som Charlton Heston sa om pistolen, kan miljøaktivistene ta fra oss kaffekoppen når de lirker den ut av våre kalde, døde hender.

Denne gangen har de gått over streken. Joey M. fra Philadelphia er enig. Han er sick and tired of the climate assholes. Til ære for dem har han bestemt seg for å øke sitt kaffeforbruk. #Metoo.

Kjøp bøker fra Document!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.