Nylig bestemte Utdanningsdirektoratet å stenge internett under eksamen i de fleste fag på videregående. Grunnen er ChatGPT, et kunstig intelligensdrevet program som skriver oppgaver på bestilling så godt at mottakeren ikke klarer å avgjøre om de er forfattet av et menneske eller en robot.

Abid Raja fikk ChatGPT til å skrive et spørsmål til utdanningsminister Tonje Brenna, og hun trodde det var Raja som var forfatteren.

6. januar sendte han det skriftlige spørsmålet til kunnskapsministeren i Stortinget, sammen med en begrunnelse på rundt 1000 tegn som også var forfattet av roboten.

Temaet var bruk av kunstig intelligens i skolen.

– Jeg ble faktisk litt overrasket over at jeg kunne bruke nesten hele teksten. Slik sett var det veldig tidsbesparende. Men teknologien er ikke perfekt. ChatGPT antok for eksempel at kunnskapsministeren var en mann, så det måtte jeg endre på, sier Raja.

Mennesker blir skremt når de blir lurt, og de forstår at de står overfor en intelligens på høyde med deres egen.

ChatGPT has stunned the world with its ability to generate detailed, original, and accurate responses to prompts. The technology has been used to write abstracts for academic papers, song lyrics and melodies, essays, and more. The works produced by ChatGPT have fooled outside observers, who have proven unable to distinguish its writing from that of humans.

OpenAI ble støttet av 1 milliard dollar fra Microsoft. Da forstår man bedre at ChatGPT er woke/politisk korrekt. Maskinen skriver gjerne en oppgave som ville passet CNN, men når den får beskjed om å skrive for Breitbart, nekter den.

Hvis konservative har stått overfor sensur av mennesker hittil, kan fremtiden se adskillig mørkere ut med AI.

 

https://www.breitbart.com/tech/2023/01/18/the-battle-for-ai-begins-vice-defends-political-bias-in-chatgpt/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.