Søketjenesten til Microsoft har havnet langt bak hovedkonkurrenten Google, men integreringen av kunstig intelligens (KI) skal etter planen gi Bing et løft.

– Dette er en ny dag for søk, sier Microsofts toppsjef Satya Nadella på et arrangement i selskapets hovedkvarter tirsdag. Konserndirektør Yusuf Mehdi lover at «Bing skal bli «din KI-drevne robot for nettet».

I det siste har språkroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet og skapt entusiasme rundt bruk av KI, noe nettselskapene står i kø for å utnytte.

I tillegg til å integrere KI og tekstrobotteknologi i Bing, vil Microsoft også legge det inn i nettleseren Edge. De ser blant annet for seg at det kan brukes til å skrive en automatisk oppsummering av nettsider man surfer på.

Mandag kunngjorde Google at de er ferd med å lansere en tekstrobot som kan ta opp konkurransen med ChatGPT. Tirsdag kunngjorde kinesiske Baidu at de også holder på å utvikle en lignende robot.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.