Statsminister Jonas Gahr Støre sier at «Nå er det vanlige folks tur» aldri var Ap’s slagord.

– Det var aldri et slagord for Arbeiderpartiet. Mine favorittslagord er «Skape og dele» og «Alle skal med». Det er dét som fanger vår politiske visjon, sier Støre til Aftenposten.

«I den amerikanske såpeopera-parodien «Soap» innbiller rollefiguren Burt seg at han når som helst kan bli usynlig. Han bare krysser hender og underarmene fort frem og tilbake foran ansiktet mens han knipser med fingrene. Alle utenom han selv ser at dette er ett hundre prosent mislykket. Akkurat på samme måte som Støre», skriver Eva Grinde i Dagens Næringsliv.

Støre publiserte en kronikk i Dagsavisen i desember 2020 med overskriften «Nå er det vanlige folks tur!». Dette slagordet var en del av Arbeiderpartiets valgkampstrategi.

Partileder Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets landsstyremøte.
Foto: Berit Roald / NTB

Jonas Gahr Støre forsøker på sedvanlig vis å sno seg unna ubehageligheter som oftest kalles sannheter. I hvert fall i andres øyne, om ikke i Støres egne.

Hvem husker vel ikke intervjuet i 2010 med TV 2, hvor Støre benekter at han har hatt noen samtaler med Hamas’ øverste leder, bare for å bli tatt i ren løgn. Støre ber så om at intervjuet skal bli gjort på nytt, slik at han kan få rettet opp løgnen sin.

Se intervjuet her:
Dette er slik Norges statsminister forsøker å vri seg unna det ubehagelige faktum at han har blitt tatt med buksene nede.

Støre ser heller ikke ut til å lære. Det er viden kjent at «Nå er det vanlige folks tur» var Ap’s slagord, skapt av Støre selv, og brukt under valgkampen med brask og bram.

Dette har påført statsministeren flere kallenavn som han neppe er spesielt stolt av.

«Pinocchio» og «Tåkefyrsten» er neppe spesielt hyggelige benevnelser å bli belemret med, men hvorvidt det preller av Støre eller preger ham, er vanskelig å si.

Uansett er Arbeiderpartiet i gang med en snuoperasjon i øyeblikket, etter katastrofale meningsmålinger som tydelig viser at den retningen og politikken partiet fører, er i utakt med folket.

En kaptein som har integritet, går ned med skuta. Når du har truffet isfjellet, bør du kanskje bruke noen minutter til å reflektere over egen innsats. Men det ser ikke ut til at Støre er av den støpning.

Ny måling: Nok en nedtur for Støre og Arbeiderpartiet

I stedet for å ta selvkritikk, gå av og overlate styringen til noen som kanskje kunne ha fått Ap til å vokse på meningsmålingene igjen, som en Trond Giske, for eksempel, forsøker Støre heller å sno seg unna sannhet og virkelighet nok en gang.

Landets statsminister var svært kritisk til Donald Trump som president.

– På toppen av det har vi en president som ikke klarer å være en samlende figur, og som ikke har empati. Det er jo en kontrast til egenskaper som nesten alle presidenter før ham hadde, sa Støre til Aftenposten i 2020.

Kanskje Støre burde titte seg i speilet?

Den uttalelsen er som skreddersydd for hans egen innsats som statsminister i Norge. Han er alt annet enn samlende, sågar innad i sitt eget parti, og hans påtatte empati for mennesker som står i matkø på grunn av strømprisene, er så overfladisk at man fort kan bli Sanner-kvalm.

Om det står i kontrast til nesten alle statsministre før ham, er vel mer usikkert, men det forandrer ikke på Støres ekstremt dårlige prestasjoner som Norges statsminister.

Med en innebygd narsissisme og urokkelig tro på sin egen evne til å komme seg unna virkeligheten, skal vi nå få se Støre utfolde seg på det han er best til i hans forsøk på å snu trenden til Ap og å få folk til å tro på ham.

Å lyve.

Han har kommet svært godt i gang med å forsøke å si at «Nå er det vanlige folks tur» aldri var et slagord han hadde brukt.

Det blir spennende å følge fortsettelsen.
Kjøp billetter til møtet her

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.