Den tidligere LO-kjempen Sture Arntzen (74) mener at Ap må skifte ut hele ledelsen, inkludert statsminister Jonas Gahr Støre. Uttalelsen kommer etter den siste katastrofemålingen, hvor Ap oppnår en rekordlav oppslutning på 14,6 prosent.

Arntzen var leder i Handel og Kontor fra 1994 til 2013, og har vært medlem av Arbeiderpartiet i over 50 år. Han er ikke fornøyd med dagens regjering.

– Jonas og ledelsen laget slagordet om at de har en politikk for vanlige folk. Men dessverre så treffer de ikke vanlige folk med politikken sin. Dette går ikke lenger, de bør skiftes ut på landsmøtet til våren, slik at andre krefter kan gjenreise partiet vårt, sier den tidligere lederen i LO-forbundet Handel og Kontor til VG etter sjokkmålingen på 14,6 prosent.

Arntzen mener Støre ikke er rett mann som partileder, men understreker at kritikken retter seg mot hele Ap-ledelsen. Ap har beveget seg langt unna Ap’s tradisjonelle politiske linje, hvor vanlige arbeidsfolks behov var det sentrale, sier Arntzen.

I 2020, etter at Ap beveget seg ned mot 20 prosent på meningsmålingene, anbefalte den tidligere LO-toppen at Raymond Johansen burde bli ny leder av Ap.

Den gangen mente Arntzen at Ap mislyktes i balansegangen mellom å kritisere sittende regjering og fremme egne løsninger.

– Jeg skal ikke blande meg inn i hvem som skal lede Ap fremover, men Raymond har gjort en god jobb i Oslo og bør være aktuell, sier Arntzen nå.

Trønderen Arntzen trekker også frem Trond Giskes politiske linje, uten at han argumenterer for at Giske er aktuell i Ap-ledelsen.

– Giske har lagt en politisk linje for lokallaget sitt i Trondheim som bygger på gode sosialdemokratiske verdier. Vi trenger Giske tilbake i politikken.

– I ledelsen?

– Nei, det tror jeg ikke det er tid for, men han har politiske visjoner som partiet trenger. Vi trenger folk med de politiske holdningene som Giske representerer.

Arntzen mener regjeringen enkelt kunne forbedret strømstøtteordningen for husholdningene, siden staten har så store kraftinntekter. At Støre skryter av at Norge har Europas beste støtteordning, finner han meningsløst.

– Da skjønner han ikke at vi har et helt annet klima her oppe i nord, sammenlignet de fleste andre land i Europa, som ikke har vår kulde om vinteren.

Les også:

Støre: – Vi har en plan, og den følger vi

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:
;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.