Fra bedre tider: Hadia Tajik og Jonas Gahr Støre (Ap) i hyggelig passiar. Foto: Terje Pedersen / NTB

Problemene tårner seg opp for Støres regjering. Tidligere fylkespolitiker Olav Huseby fra Trøndelag Ap mener Hadia Tajik må trekke seg som statsråd og finne seg en jobb utenfor politikken.

Statsminister Jonas Gahr Støre har hatt en del å stri med de seneste månedene, med pandemi og strømpriskrise som de kanskje tyngste sakene. Men problemene for regjeringen vil ingen ende ta.

For utfordringene blir neppe mindre ved at den sentrale minister og støttespiller i regjeringen, Hadia Tajik, nå er kommet i usedvanlig hardt vær grunnet en sak om pendlerbolig.

NTB melder at tidligere fylkespolitiker og partiveteran Olav Huseby fra Trøndelag Ap nå går så langt som å uttale at hans partifelle Tajik bør trekke seg, ikke bare fra statsrådsposten, men fra hele politikken:

– Min klare holdning er at Ap ikke kan ha en statsråd som har jukset til seg fordeler på bekostning av samfunnet. Tajik var selv veldig opptatt av jussen i forbindelse med saken rundt Trond Giske. Jussen bør gjelde fortsatt, og da bør hun gå, sier Huseby til Trønder-Avisa.

Partiveteranen, som har sittet 36 år i fylkestinget i Sør-Trøndelag, sier det virker som om Tajik har fått økonomiske fordeler hun ikke har hatt krav på.

– Selv om jeg er pensjonist, er jeg opptatt av at Ap-folk skal opptre ryddig. Det gjelder også en statsråd fra mitt parti. Hun kan ikke fortsette som statsråd eller ha noen framtidig rolle i Ap. Hun må finne seg en juristjobb utenfor partiet, sier Huseby.

Man registrerer umiddelbart henvisningen som gis til Giske-konflikten.

Olav Huseby kommer fra Giskes «bastion» i Trøndelag, og hans utspill vil av mange ses som et bevis på at nettopp Giske-saken fortsatt er et åpent sår i store deler av Ap. Det er åpenbart krefter som ønsker seg nye runder i den bataljen, og her får de ny ammunisjon servert på sølvfat.

Om Støre absolutt ikke ønsker seg en ødeleggende oppvask rundt Tajiks mer eller mindre kritikkverdige økonomiske forhold, trenger han trolig enda mindre en oppblussing av de interne stridighetene omkring Giske, Tajik og andre i partiet.

Nå kan han få alt sammen på en gang.

Les også: 

Hvorfor behandles Tajik med silkehansker, mens Ropstad ble knust?

Bestill fra Document forlag i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.