Hundrevis av tunisiere demonstrerte mot president Kais Saied på grunn av den stadig forverrede økonomiske krisen i landet.

Lørdagens protester ble arrangert i hovedstaden Tunis av to forskjellige opposisjonsgrupper. De ble holdt langt fra hverandre med store politistyrker som overvåket for å unngå uro.

Den islamistiske bevegelsen Ennahdha ledet den ene demonstrasjonen. Partiet var det største i Tunisias nasjonalforsamling inntil president Saied i juli 2021 overførte all utøvende makt til seg selv. Det gjorde han ved å oppløse nasjonalforsamlingen og sparke statsministeren.

Flere hundre mennesker deltok i en annen demonstrasjon ledet av politikeren Abir Moussi fra den antiislamistiske opposisjonen Free Destourian Party. Demonstrasjonen fant sted sør i Kartago, der presidentpalasset ligger.

Tunisia befinner seg i en dyp økonomisk krise med skyhøye matvarepriser og mangel på råvarer. Tunisiere som i stor grad støttet Saied, har begynt å se seg lei av den økonomiske krisen.

Landet har stor gjeld og sliter med å importere basisvarer. Det er varig mangel på råvarer som kaffe, melk og sukker.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.