Tunisias president Kais Saied vil legge frem et forslag til grunnlov for republikken til folkeavstemning 25. juli. I den nye grunnloven vil ikke islam lenger være statsreligion.

– Om Gud vil vil vi i Tunisias kommende grunnlov, ikke snakke om en stat hvis religion er islam, sa Saied ifølge Middle East Monitor, – vi vil snakke om en nasjon hvis religion er islam, og nasjonen er ikke det samme som staten.

I et intervju sa koordinatoren for kommisjonen som har utarbeidet en grunnlov for den «nye republikken» i Tunisia, Sadok Belaid, at han vil forelegge et utkast som ikke inkluderer noen indikasjon på at islam er statsreligion. Dette har skapt kontroverser i landet.

I første artikkel i kapittel én i forfatningen av 2014 slås det fast at Tunisia er en fri, uavhengig og suveren stat, islam er dens religion, arabisk dens språk, og republikk er dens system.

Les også:

Tunisia forbyr niqab i offentlige bygninger

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.