Ifølge politiet har nettverket lokket unge, sårbare ofre med løfter om lukrative jobber og store utbetalinger før de fjernet organene deres. De kan bli omsatt for så mye som 4000 dollar, tilsvarende 40.000 norske kroner, opplyser politiet.

Nettverkets ofre ble ført til et medisinsk laboratorium som ble brukt til hemmelige operasjoner i garnisonsbyen Rawalpindi, nær hovedstaden Islamabad. Politiet har så langt ikke kunnet spore opp legene og kirurgene som har blitt brukt av nettverket.

– Gutten fortalte oss at da han våknet var det en arabisk mann på båren ved siden av ham, så vi tror at de fleste klientene var utlendinger, sier Rehan Anjum, talsperson for Lahore-politiet, til AFP fredag.

Pakistan forbød kommersiell handel med menneskelige organer i 2010, noe som i dag kan straffes bøter og opptil 10 års fengselsstraff.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.