Folk som er født med sølvskje i munnen, bor på den riktige siden av byen, har et godt hode, har gått på de riktige skolene og blir veskebærer for Gro Harlem Brundtland – kort sagt: har fått alt, skal vokte seg for at det ikke går til hodet på dem. Med Støre er det motsatt. Der er det ingen motstand. Ingen ydmykhet. Han er høyt hevet over populasen, over massene. Instinktivt. Medfødt.

Å høre Støre i Stortinget lekse opp for representantene om hvorfor strømprisen må være høy, er som å høre på en adelsmann fortelle underklassen hvorfor de ikke skal innbille seg at de er noe.

Det Støre sier, er stupid, men det vesentlige er måten han sier det på.

Han hadde en gang Jonas Bals som rådgiver. Bals kom fra Blitz-miljøet og ytterste venstre. Bals syntes norsk politikk trengte mer klassehat. Vi har fått det med Støre.

Lederen for Arbeiderpartiet sparker nedover, mot dem som ikke kan forsvare seg. Han gidder ikke legge noen energi i forklaringen. Han tar dem ikke alvorlig likevel.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.