Kina innfører visumrestriksjoner for sørkoreanere og japanere, etter at Sør-Korea, Japan og en rekke andre land innførte koronatiltak mot reisende fra Kina.

– Kinesiske ambassader og konsulater i Sør-Korea stanser utstedingen av korttidsvisum for koreanske borgere, heter det i en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i Seoul.

Videre heter det at tiltakene vil bli vurdert på nytt hvis Sør-Korea fjerner «de diskriminerende innreiserestriksjonene mot Kina».

Lignende restriksjoner er innført for reisende fra Japan, ifølge nyhetsbyrået Kyodo, som viser til opplysninger fra flere kilder i reiselivsbransjen.

Sør-Korea har innført en rekke tiltak rettet mot reisende fra Kina, blant dem visumrestriksjoner, testkrav og begrensninger for flytrafikken. Den økte koronasmitten i Kina oppgis som årsaken.

Det er begrenset hvor mange fly fra Kina som får lande i Sør-Korea, og reisende fra det kinesiske fastlandet, Hongkong og Macau må alle teste negativt før de flyr og testes på nytt etter landing. Tester man positivt, venter en uke i karantene.

Restriksjonene er objektive og basert på forskning, understreket Sør-Koreas regjering tirsdag, etter at Kina hadde kommet med sitt svar.

En rekke land, blant dem USA, Japan, Sør-Korea, Spania, Sverige, Canada og Storbritannia, har innført lignende tiltak etter smitteøkningen i Kina.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.