Uvedkommende kan prøve å kapre kontoen din i sosiale medier hvis du ikke passer på, advarer Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS).

Drammens Tidende har snakket med interiørdesigneren Eva Klokkerud, som i jula opplevde at kontoene hennes ble sperret. Det viste seg at kontokaprere hadde prøvd å legge ut innhold som fremmet terrorgruppen IS.

– Jeg fikk beskjed om at jeg hadde promotert terrorisme og menneskehandel. Da skjønte jeg at jeg var hacket, sier Klokkerud.

NorSIS sier det er en svindeltype de er godt kjent med.

– Det er en veldig vanlig svindeltype som går ut på at svindlere skaffer seg tilgang til brukerkontoer, for deretter å poste innhold som strider med retningslinjene til Facebook slik at kontoen blir stengt. Det er ekstra uheldig å bli utsatt for kontokapring dersom man har betalingskort tilknyttet kontoen, sier Norsis-leder Karoline Hultman Tømte.

Rundt 30 prosent av henvendelsene til slettmeg.no handlet i fjor om kontokapring. Ekspertene anbefaler folk å bruke totrinnspålogging og unngå å ha samme passord på flere tjenester.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her!

Kjøp Mimisbrunnrs samlede som E-bøker her

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.