Hardest har det gått utover kollektivtrafikken, og i særdeleshet bussene.

Slik var situasjonen rundt Helsfyr rundt klokka 17.30 onsdag ettermiddag:

  • Én leddbuss skled bakover i rundkjøringen i Strømsveien, øverst på Vålerenga, og sperret en stund for alle andre by- og regionbusser opp Vålerenga. Dermed ble det stående et stort antall utålmodige passasjerer og vente på kollektivknutepunktet på Helsfyr.
  • En buss ble stående på avkjøringen fra E6 nordfra inn mot Vålerenga på grunn av den vridde leddbussen. Bare enkelte bilister våget seg forbi denne bussen. Køene nordfra ble enorme.
  • Én 21-buss sto fast på stoppestedet Fyrstikktorget i Grenseveien. Ingen fører var å se. Trafikken i Grenseveien retning Østensjøveien/Tvetenveien sto bom stille.

Det er store forsinkelser i kollektivtrafikken i Oslo og Viken onsdag ettermiddag på grunn av mye snø, glatt føre og vanskelige kjøreforhold, opplyser Ruter. Her kjører trikker og busser ved Jernbanetorget i Oslo sentrum. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Etter mye slit, klarte bussjåføren å lirke leddbussen løs, og proppen forsvant, skriver Avisa Oslo.

Busstrafikken ble imidlertid sterkt forsinket, og mange av bussene endret rutenumrene sine til «ikke i trafikk».

Minst 27 av bussrutene i Oslo-området er innstilt torsdag morgen.

Ruter ber folk unngå å reise om de ikke må, og om å beregne god tid. De anbefaler også de reisende om å benytte seg av T-banen om det er mulig.

– Vi oppdater ruter.no og Ruter-appen fortløpende, så sjekk disse hvis du absolutt må ut å reise i dag, sier pressevakt i Ruter Øystein Dahl Johansen.

Det er også forsinkelser og omkjøring på en rekke andre busslinjer. T-banen og toget er ikke like påvirket, så Ruter ber folk velge det hvis de kan.

Gjennom natten har brøytemannskap vært i sving i hele Oslo-området, men det er ikke nok for å sikre at det er fremkommelig og sikkert å kjøre buss overalt.

– De som har mulighet oppfordres til å ha hjemmekontor, hold deg oppdatert, benytt T-banen og vurder om du i det hele tatt må ut å reise i dag, sier Øystein Dahl Johansen.

Fredag kan det igjen komme store snømengder i hovedstaden.

– Fredag får vi 10 til 15 centimeter med snø igjen, om dagens varsler slår til da. Det er forventet at minusgradene holder seg til slutten av uka, men lørdag og søndag skal det gå fra minus til pluss, sier vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt Martin Granerud.

Slår været til fredag kan det nok en gang bli krevende kjøreforhold og det kan være lurt å planlegge for en bilfri dag.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.