Den stadig økende tilstedeværelsen av Kina i Det indiske hav, får India til å fremskynde sine ambisiøse planer om å konvertere de strategisk plasserte Andaman- og Nicobar-øyene til et frakt- og turistknutepunkt med forbindelser til Sørøst-Asia.

Indiske og indonesiske tjenestemenn ble nylig enige under et møte om å «oppmuntre båtturisme, cruiseskip besøk, og samhandling mellom turoperatører» de to landene mellom.

De ble også enige om å hjelpe til å skape muligheter for investorer i området.

Andaman- og Nicobar-øyene har en befolkning på rundt 400 000 mennesker, inkludert urbefolkninger. Dette inkluderer jaja raene, som har bebodd øya i årevis og lever av landet. Miljøvernere hevder at den foreslåtte utviklingen vil ødelegge økologisk og kulturelt følsomme områder på disse øyene.

De indiske myndighetenes ambisiøse infrastrukturplan inkluderer en fritidssone, en filmby, et boligområde og en turismespesifikk økonomisk sone, undervannssteder og strandhoteller i Little Andaman, en øy på rundt 707 kvadratkilometer.

Men det største infrastrukturtrykket vil komme på den største av Nicobar-øyene, den 921 kvadratkilometer store Nicobar. Øya er tynt befolket, men rik på biologisk mangfold. New Delhi går videre med planer om å bygge en dyphavn med en containeromlastingsterminal, en flyplass, kraftverk og et bysamfunn.

Flyplassen vil bli en felles militær-sivil flyplass under operativ kontroll av den indiske marinen.

Sri Lanka er bankerott – den tidligere presidenten har rømt landet

Men å utvikle øyene og forbindelsene til Sørøst-Asia forventes ikke å bli en lett oppgave. Blant flere omfattende utfordringer er lang utviklingstid og krevende miljøhensyn.

Øyene er hjem til minst 14 arter av pattedyr, 71 fuglearter, 26 arter av reptiler, 10 arter av amfibier og 113 arter av fisk.

Miljøvernere har advart om ubotelig økologisk skade hvis området bygges ut. På Great Nicobar Island vil prosjektet innebære at 130,75 kvadratkilometer skogsmark blir ryddet, inkludert mer enn 900 000 trær. Noe av utviklingen skjer også i deler av Galathea Bay, et kjent hekkeområde for skinnskilpadden, som er oppført som en sårbar og utrydningstruet art.

Den indiske regjeringen har imidlertid avvist kritikken og sagt at den vil passe på å sikre minimale forstyrrelser. regjeringen sier at det også vil bli utført kompenserende skogplanting i Haryana og Madhya Pradesh.

India er fast bestemt på å presse dette prosjektet igjennom, da landet anser det som helt nødvendig på grunn av Kinas interesse for området.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli

Mesteren og Margarita.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp De helliges leir!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.