Krigen i Ukraina til tross, Russland står for den største økningen i turisme til Thailand de siste månedene.

Sanksjoner fra Vesten har gitt en svært svak rubel mot de fleste valutaer, men ikke i samme grad mot thailandske baht.

Krig og særdeles strenge restriksjoner ser ikke ut til å bety noe for mange russere, men man må ta høyde for at noen rømmer landet for å unngå mobilisering og i generell fortvilelse over situasjonen, og da er Thailand et av de billigste og mest praktiske stedene de kan oppholde seg.

Direktefly til Phuket og Bangkok er med på å gjøre det lett for den vanlige russer å dra til Thailand.

For to rubler får man en baht, og russerne er ikke sene med å utnytte dette.

Thailand fjernet de strenge Covid-19 restriksjonene i juli for å gjenopplive sin kollapsede turistsektor, og siden september har turismen til Thailand fra Russland vokst raskere enn noe annet land, ifølge offisielle tall.

Russland var Thailands syvende største turistmarked i 2019 før pandemien, med 1,48 millioner besøkende, og nå i november var landet det tredje største, bare bak Malaysia og India, skriver Reuters.

Russlands tidligere statsminister med spådommer for 2023

En styrking av rubelen mot thailandske baht, samt flere ansettelser av russisktalende ansatte i hotellkjeder, har gjort sitt til at russere flokker til smilets land for å få litt etterlengtet sol og varme.

En topp destinasjon for russerne er Phuket, hvor de står for omtrent en fjerdedel av øyas besøkende, ifølge Yuthasak Supasorn, guvernør i Tourism Authority of Thailand.

– Vi ser russiske familier som leier boliger og forlenger oppholdet fra 16 dager til noen måneder, sier  Bhummikitti Ruktaengam, turistforeningens leder i Phuket.

– Om kvelden vil du se russiske familier spasere i parken sammen med lokalbefolkningen, sier han, og legger til at noen blir værende til mars.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp De helliges leir!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.