Yair Netanyahu sier hva mange på høyresiden tenker: Bibi er utsatt for en heksejakt av rettsvesenet, ikke ulik den Trump er blitt til del. Han gikk så langt i sitt forsvar av faren at Bibi ble nødt til å distansere seg. Men ikke hardere enn at det var et pliktløp.

Netanyahus sønn Yair kom i et radiointervju lille julaften med voldsomme utfall mot israelsk påtalemyndighet og rettsvesen.

I intervjuet hevdet 31-åringen at faren er utsatt for «et ondsinnet, politisk kupp».

– Riksadvokaten og politiet visste at de gikk løs på en uskyldig mann, som tilfeldigvis var Israels statsminister, valgt av det israelske folk. Ved å gjøre dette annullerte de et demokratisk valg, sa han.

– Dette kalles landsforræderi. Alle må gjerne slå opp i loven og se hvordan landsforræderi straffes. La meg bare si at det ikke er snakk om fengsel, sa Yair Netanyahu, med åpenbar henvisning til dødsstraff.

Bibi måtte si at det var litt drøyt.

– Jeg elsker min sønn Yair, som er en uavhengig person med egne meninger, tvitret Netanyahu mandag.

– Alle har rett til å kritisere, men jeg er uenig i uttalelsene hans som ble publisert i går, fortsetter Netanyahu.

Netanyahu presenterer den nye regjeringen torsdag. Så snart den er godkjent, setter han kursen mot India. Det sier sitt at India er det første landet han besøker, og ikke USA.

 

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.