Russlands president Vladimir Putin. Foto: Vladimir Gerdo, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

President Vladimir Putin sier at han håper kamphandlingene i Ukraina snarest mulig vil ta slutt. Han ønsker seg forhandlinger.

Etter å ha kriget siden 24. februar, tar nå Putin til orde for at han synes det kan være nok. Han ønsker derfor fredsforhandlinger med Ukraina, sier han, ifølge NTB-AFP-DPA.

– Vårt mål er å få en slutt på denne konflikten. Vi streber etter dette og vil fortsette å strebe etter dette, sa Putin til journalister torsdag.

Han fortsatte:

– Vi vil forsøke å få en slutt på alt dette, jo før, jo heller, sa Putin, som på nytt tar til orde for forhandlinger.

Putin forteller at Russland hele tiden har ønsket forhandlinger, og det er etter hans mening Ukrainas skyld at denne krigen pågår:

– Alle væpnede konflikter ender med forhandlinger, og Russland har i motsetning til Ukraina aldri veket unna for dette, sa han.

– Jo raskere Kyiv innser at forhandlinger er nødvendig, jo bedre er det, la Putin til.

Russland invaderte nabolandet 24. februar og har siden okkupert deler av det østlige Ukraina. I de seneste månedene har russiske styrker vært på vikende front, og har blant annet måttet oppgi byen Kherson som de tidligere okkuperte.

Den siste tiden har russiske styrker gjennomført omfattende angrep mot Ukrainas energiinfrastruktur, noe som har rammet sivilbefolkningen hardt, skriver NTB-AFP-DPA.

Mange av dem som kjenner Putin og hans mentalitet godt, har et annet syn på nytten av forhandlinger:  

Nobelvinnerne enige: Hensiktsløst for Ukraina å forhandle med Putin

 

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.