Australia har offisielt åpnet sin første havvindsone utenfor sørkysten av Victoria.

Nasjonen ønsker å fremskynde sin overgang bort fra fossile brensler, skriver Bloomberg.

Havvindsonen, som ligger i Bass-stredet mellom Victoria og Tasmania, har potensial til å produsere 10 gigawatt (GW), noe som tilsvarer rundt fem kullverk, sa regjeringen i en uttalelse mandag ettermiddag.

Havvindprosjektet «Star of the South» fikk også status som et viktig prosjekt, i et forsøk på å hente mer kapital til det 2,2 GW store prosjektet.

Australia har vært treg med å utvikle sin havvindsektor for å erstatte en mengde av aldrende kullverk, som fortsatt står for mesteparten av energien i landet. Labor-regjeringen, som ble valgt i mai, har imidlertid prioritert å få satt fart i denne prosessen.

– Vi ønsker å se flere store prosjekter bygget i de kommende årene, sa industri- og vitenskapsminister Ed Husic mandag.

– Dette vil bidra til å integrere australsk produksjon med infrastruktur for fornybar energi, og gi flere jobber i australske selskaper, sa han videre.

Hele Australias eksisterende vindkapasitet er på land, og det har vært reist tvil om bygging av dyrere offshore-prosjekter er veien å gå.

Men regjeringen i Victoria – en relativt liten stat med begrenset landbasert vind og solpotensial – har satt havvind på toppen av sine prioriteringer, da staten har satt seg som mål å få 95 prosent av sin kraft fra fornybar energi innen 2035.
Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.